Music Shack

 

Cold, dark and damp. Just like any other typical heritage home in the City of Ballarat's fiercely protected heritage overlay. Can we alter the front part of the house to make it more pleasant for today's occupants? Hell no! Have to maintain the original character of the facade, no alterations visible from the street, council has to protect their tourism industry. Heaven forbid someone alters their house to make it more comfortable and concurrent with the needs of modern living, and in doing so incenses a would-be heritage building facade aficionado. 

So, accepting the restrictions on development, our challenge was to provide an additional room, open up the interior to create spacious and light filled family meals and living area, and generally make the house warmer and more joyful to be in during the notorious Ballarat black season.

So much history in this house, the growing young family can't wait to enjoy the next era of it's life. Construction to begin imminently!